Wyszukaj artykuł

Blog kategorie
Blog wpisy
Izolat białka sojowego – dlaczego warto stosować?

W dzisiejszych czasach coraz częściej zwracamy uwagę na to co jemy i jakich suplementów używamy. Aż ciężko uwierzyć, że jeszcze parę lat temu, mało kto zerkał na etykietę kupowanego produktu. Zmienia się zarówno nasze podejście, jak i trendy żywieniowe. Co ciekawe, według dziennikarzy z „The Economist” rok 2019 należeć będzie do…wegan i wegetarian!

Dlaczego warto przygotowywać lunchboxy?

W natłoku codziennych obowiązków łatwo jest zapomnieć o spożywaniu zbilansowanych posiłków, i nierzadko łapiemy się na jedzeniu „byle czego” i „byle szybko”. Niestety jest to prosta droga do niezdrowego odżywiania (nie oszukujmy się – najczęściej sięgamy po  drożdżówkę,

Substancje kluczowe dla ochrony i pielęgnacji skóry

Skóra jest niewątpliwie największym organem ciała człowieka, reprezentującym, aż jedną szóstą całkowitej masy ciała, a jej główną rolą jest działanie jako chemiczna i fizyczna bariera ochraniająca ciało przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi. 

Przepis: sernik Toffifee

Chyba większość z nas kojarzy Toffifee. Dziś przychodzimy do Was z propozycją mocno proteinowego, łatwego ciacha w wersji troszkę zdrowej oraz wyśmienitej w smaku. Kawałek tego ciasta może również być świetną przekąską w okresie potrenignowym i dostarczy nam pełnowartościowego źródła białka

ciasto toffifee

Ciasto toffifee

SKŁADNIKI:

🔹 500 g twarogu chudego,

🔹 400 g jogurtu greckiego 0%,

🔹 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru,

🔹 4 białka jaja,

🔹 90 g odżywki białkowej Activlab o smaku Krówkowym,

🔹 15 szt. rozkruszonego słodzika,

🔹 30g gorzkiej czekolady 80%,

🔹 100 g masa kajmakowej,

🔹 50g biszkoptów.

 

Nastawiamy piekarnik na 170 stopni i wykładamy papierem do pieczenia okrągłą blaszkę. Ubijamy cztery białka jaj na sztywną pianę. Do dużej miski dodajemy twaróg, jogurt naturalny, budyń, odżywkę białkową, ksylitol i blendujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Do naszej masy serowej dodajemy stopniowo ubite białka jaj i łączymy ze sobą. Na dnie układamy biszkopty, całość masy serowej wylewamy na foremkę na nasze biszkopty i pieczemy ok. 40 min., sprawdzając w międzyczasie stopień zapieczenia ciasta cienkim patyczkiem. Gotowy sernik posypujemy startą gorzką czekoladą, na górę polewamy masą kajmakową, którą można troszkę rozrobić z wrzącą wodą. Ozdabiamy Tofifee.

ciasto toffifee

WARTOŚCI ODŻYWCZE (1 kawałek):

🔹 kalorie: 343 kcal,

🔹  białko: 44 g,

🔹 tłuszcze: 5 g,

🔹 węglowodany: 29 g.

 

Smacznego!

 

A jeśli macie apetyt na więcej zapraszamy na: kanał Youtube Patryka Wróbla UWOLNIJ FORMĘna którym znajdziecie masę pomysłów na zdrowe, proste posiłki, które nie odbiją się na Waszej formie ;)

 

[products=1337]

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Kurier DHL) już od 250,00 zł.
Wersje językowe
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl