Chyba większość z nas kojarzy Toffifee. Dziś przychodzimy do Was z propozycją mocno proteinowego, łatwego ciacha w wersji troszkę zdrowej oraz wyśmienitej w smaku. Kawałek tego ciasta może również być świetną przekąską w okresie potrenignowym i dostarczy nam pełnowartościowego źródła białka
Ciasto toffifee
SKŁADNIKI:
🔹 500 g twarogu chudego,
🔹 400 g jogurtu greckiego 0%,
🔹 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru,
🔹 4 białka jaja,
🔹 90 g odżywki białkowej Activlab o smaku Krówkowym,
🔹 15 szt. rozkruszonego słodzika,
🔹 30g gorzkiej czekolady 80%,
🔹 100 g masa kajmakowej,
🔹 50g biszkoptów.
Nastawiamy piekarnik na 170 stopni i wykładamy papierem do pieczenia okrągłą blaszkę. Ubijamy cztery białka jaj na sztywną pianę. Do dużej miski dodajemy twaróg, jogurt naturalny, budyń, odżywkę białkową, ksylitol i blendujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Do naszej masy serowej dodajemy stopniowo ubite białka jaj i łączymy ze sobą. Na dnie układamy biszkopty, całość masy serowej wylewamy na foremkę na nasze biszkopty i pieczemy ok. 40 min., sprawdzając w międzyczasie stopień zapieczenia ciasta cienkim patyczkiem. Gotowy sernik posypujemy startą gorzką czekoladą, na górę polewamy masą kajmakową, którą można troszkę rozrobić z wrzącą wodą. Ozdabiamy Tofifee.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (1 kawałek):
🔹 kalorie: 343 kcal,
🔹 białko: 44 g,
🔹 tłuszcze: 5 g,
🔹 węglowodany: 29 g.
Smacznego!
A jeśli macie apetyt na więcej zapraszamy na: kanał Youtube Patryka Wróbla UWOLNIJ FORMĘ, na którym znajdziecie masę pomysłów na zdrowe, proste posiłki, które nie odbiją się na Waszej formie ;)
[products=1337]