Koszyk

Ilość: 0

RAZEM:

0,00 zł

Przepis: fit kopiec kreta

Dla wielu osób jedno z najpyszniejszych ciast na świecie. Szkoda tylko, że zjedzenie dużego kawałka równa się głodowaniu przez resztę dnia. Dlatego przychodzimy do was z tym ciachem w lepszej, zdrowszej i przepysznej wersji.

 

SKŁADNIKI:

🔹 czerwona fasola z puszki 400g,

🔹 2 jajka,

🔹 kakao 20g,

🔹 skyr 330g,

🔹 banan 2szt. 240g,

🔹 budyń Activlab czekoladowy 30g,

🔹 oliwa 10ml,

🔹 gorzka czekolada 80% 20g,

🔹 5 łyżeczki proszku do pieczenia.

 

PRZYGOTOWANIE

Fasole płuczemy w sitku. Do blendera wrzucamy opłukaną fasole, 2 żółtka jaj, kakao, 1 banan, budyń, oliwę, proszek do pieczenia i wszystko blendujemy na jednolitą masę. W osobnej misce ubijamy białka jaj. Białka jaj delikatnie łączymy z naszą czekoladową masą. Przelewamy do tortownicy lub naczynia do tarty i pieczemy w rozgrzanym na 180 stopni piekarniku do suchego patyczka, około 70 minut. W miedzyczasie w osobnej misce wrzucamy skyr, drobno posiekanego banana i posiekaną czekoladę, wszystko razem mieszamy. Po upieczeniu otwieramy piekarnik i zostawiamy do wystudzenia ciasta. Kiedy ciasto jest już wystudzone, delikatnie wydrążamy górę i środek i kruszymy ją,  do środka nakładamy krem i na koniec posypujemy naszym kruchym ciastem.

WARTOŚCI ODŻYWCZE (porcja 1/8 ciasta):

🔹 kalorie: 143 kcal,

🔹  białko: 88 g,

🔹 tłuszcze: 32 g,

🔹 węglowodany: 19 g.

 

Smacznego!

A jeśli macie apetyt na więcej zapraszamy na: kanał Youtube Patryka Wróbla UWOLNIJ FORMĘna którym znajdziecie masę pomysłów na zdrowe, proste posiłki, które nie odbiją się na Waszej formie ;)

 

[products=2745]

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium