Wyszukaj artykuł

Blog kategorie
Blog wpisy
Izolat białka sojowego – dlaczego warto stosować?

W dzisiejszych czasach coraz częściej zwracamy uwagę na to co jemy i jakich suplementów używamy. Aż ciężko uwierzyć, że jeszcze parę lat temu, mało kto zerkał na etykietę kupowanego produktu. Zmienia się zarówno nasze podejście, jak i trendy żywieniowe. Co ciekawe, według dziennikarzy z „The Economist” rok 2019 należeć będzie do…wegan i wegetarian!

Dlaczego warto przygotowywać lunchboxy?

W natłoku codziennych obowiązków łatwo jest zapomnieć o spożywaniu zbilansowanych posiłków, i nierzadko łapiemy się na jedzeniu „byle czego” i „byle szybko”. Niestety jest to prosta droga do niezdrowego odżywiania (nie oszukujmy się – najczęściej sięgamy po  drożdżówkę,

Substancje kluczowe dla ochrony i pielęgnacji skóry

Skóra jest niewątpliwie największym organem ciała człowieka, reprezentującym, aż jedną szóstą całkowitej masy ciała, a jej główną rolą jest działanie jako chemiczna i fizyczna bariera ochraniająca ciało przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi. 

Promocje
Flexactive - WYPRZEDAŻ
Flexactive - WYPRZEDAŻ
11,90 zł 7,90 zł
szt.
ProCreative MAN - WYPRZEDAŻ
ProCreative MAN - WYPRZEDAŻ
89,99 zł 39,00 zł
szt.
Melatonina 1 mg - WYPRZEDAŻ
Melatonina 1 mg - WYPRZEDAŻ
15,99 zł 11,99 zł
szt.
ProCreative WOMAN - WYPRZEDAŻ
ProCreative WOMAN - WYPRZEDAŻ
89,99 zł 39,00 zł
szt.
Kolagen Beauty 20 tabl - PROMOCJA
Kolagen Beauty 20 tabl - PROMOCJA
21,99 zł 10,90 zł
szt.
L-Carnitine 1000 Super
L-Carnitine 1000 Super
35,00 zł 25,99 zł
szt.

Przepis: fit kopiec kreta

Dla wielu osób jedno z najpyszniejszych ciast na świecie. Szkoda tylko, że zjedzenie dużego kawałka równa się głodowaniu przez resztę dnia. Dlatego przychodzimy do was z tym ciachem w lepszej, zdrowszej i przepysznej wersji.

 

SKŁADNIKI:

🔹 czerwona fasola z puszki 400g,

🔹 2 jajka,

🔹 kakao 20g,

🔹 skyr 330g,

🔹 banan 2szt. 240g,

🔹 budyń Activlab czekoladowy 30g,

🔹 oliwa 10ml,

🔹 gorzka czekolada 80% 20g,

🔹 5 łyżeczki proszku do pieczenia.

 

PRZYGOTOWANIE

Fasole płuczemy w sitku. Do blendera wrzucamy opłukaną fasole, 2 żółtka jaj, kakao, 1 banan, budyń, oliwę, proszek do pieczenia i wszystko blendujemy na jednolitą masę. W osobnej misce ubijamy białka jaj. Białka jaj delikatnie łączymy z naszą czekoladową masą. Przelewamy do tortownicy lub naczynia do tarty i pieczemy w rozgrzanym na 180 stopni piekarniku do suchego patyczka, około 70 minut. W miedzyczasie w osobnej misce wrzucamy skyr, drobno posiekanego banana i posiekaną czekoladę, wszystko razem mieszamy. Po upieczeniu otwieramy piekarnik i zostawiamy do wystudzenia ciasta. Kiedy ciasto jest już wystudzone, delikatnie wydrążamy górę i środek i kruszymy ją,  do środka nakładamy krem i na koniec posypujemy naszym kruchym ciastem.

WARTOŚCI ODŻYWCZE (porcja 1/8 ciasta):

🔹 kalorie: 143 kcal,

🔹  białko: 88 g,

🔹 tłuszcze: 32 g,

🔹 węglowodany: 19 g.

 

Smacznego!

A jeśli macie apetyt na więcej zapraszamy na: kanał Youtube Patryka Wróbla UWOLNIJ FORMĘna którym znajdziecie masę pomysłów na zdrowe, proste posiłki, które nie odbiją się na Waszej formie ;)

 

[products=2745]

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Paczkomaty InPost) już od 149,99 zł.
Wersje językowe
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl