Wyszukaj artykuł

Blog kategorie
Blog wpisy
Izolat białka sojowego – dlaczego warto stosować?

W dzisiejszych czasach coraz częściej zwracamy uwagę na to co jemy i jakich suplementów używamy. Aż ciężko uwierzyć, że jeszcze parę lat temu, mało kto zerkał na etykietę kupowanego produktu. Zmienia się zarówno nasze podejście, jak i trendy żywieniowe. Co ciekawe, według dziennikarzy z „The Economist” rok 2019 należeć będzie do…wegan i wegetarian!

Dlaczego warto przygotowywać lunchboxy?

W natłoku codziennych obowiązków łatwo jest zapomnieć o spożywaniu zbilansowanych posiłków, i nierzadko łapiemy się na jedzeniu „byle czego” i „byle szybko”. Niestety jest to prosta droga do niezdrowego odżywiania (nie oszukujmy się – najczęściej sięgamy po  drożdżówkę,

Substancje kluczowe dla ochrony i pielęgnacji skóry

Skóra jest niewątpliwie największym organem ciała człowieka, reprezentującym, aż jedną szóstą całkowitej masy ciała, a jej główną rolą jest działanie jako chemiczna i fizyczna bariera ochraniająca ciało przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi. 

Promocje
ADEK Vita OUTLET
ADEK Vita OUTLET
14,99 zł 6,90 zł
szt.
Creatine Monohydrate
Creatine Monohydrate
27,99 zł 24,99 zł

Przepis: czekoladowe babeczki

Weekend zbliża się wielkimi krokami, a my z przyjemnością Wam go umilimy. Jak? Przepisem na pyszne, ale zdrowe babeczki, nie pozostawiające wyrzutów sumienia.

Koniecznie dajcie znać, czy smakowało.

czekoladowe babeczki

 

SKŁADNIKI:

🔹 2 białka jaj,

🔹 100 g banana,

🔹 50 ml mleka,

🔹 100 g kaszy jaglanej,

🔹 20g kakao,

🔹 30 g odżywki białkowej,

🔹 5 szt. słodzika,

🔹 1 łyżeczka proszku do pieczenia,

🔹 20g gorzkiej czekolady 85%.

 

PRZYGOTOWANIE :

Białka ubijamy na sztywną pianę. Kasze jaglaną przesypujemy do sitka lub woreczka i płuczemy wodą. Do garnuszka wlewamy 400 ml wody, wsypujemy kaszę i gotujemy około 20 min do momentu rozgotowania. Po ugotowaniu i wystudzeniu, przelewamy kaszę do miski, dodajemy banana, mleko, kakao, odżywkę, słodzik i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie blendujemy. Do naszej czekoladowej masy, stopniowo dodajemy białka jaj i łączymy ze sobą. Gorzką czekoladę kroimy w drobne kawałeczki, dodajemy do naszej masy i mieszamy. Całość rozlewamy do foremek i pieczemy w rozgrzanym na 180 stopni piekarniku przez około 30-40 min.

czekoladowe babeczki

 

WARTOŚCI ODŻYWCZE:

🔹 kalorie: 806 kcal,

🔹 białko 52 g,

🔹 tłuszcze: 17,2 g,

🔹 węglowodany: 112,6 g.

 

Smacznego!

 

A jeśli macie apetyt na więcej zapraszamy na: kanał Youtube Patryka Wróbla UWOLNIJ FORMĘna którym znajdziecie masę pomysłów na zdrowe, proste posiłki, które nie odbiją się na Waszej formie ;)

[products=1484,2635]

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Kurier DHL) już od 250,00 zł.
Wersje językowe
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl