Jesteście już po śniadaniu? Jeśli tak, to na następne śniadanko przygotowaliśmy dla Was ciekawą alternatywę. Domowy chlebek bananowy? A czemu nie! Sprawdźcie nasz przepis, który odmieni Waszą poranną rutynę
SKŁADNIKI:
🔹 2 jajka,
🔹 120g oliwy,
🔹 240g mąki ryżowej,
🔹 300g banana (rozgniecionego),
🔹 50g banana (pokrojonego w plasterki),
🔹 10 szt. rozgniecionego słodzika,
🔹 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
🔹 20 g Fit kakao Activlab.
PRZYGOTOWANIE
Ubijamy jajka, następnie dodajemy słodzik, oliwę, rozgniecionego banana, proszek i wszystko miksujemy. Do naszej masy dodajemy mąkę, kakao i wszystko dokładnie miksujemy do połączenia się składników. Na koniec dodajemy pokrojonego w plasterki banana i przelewamy do foremki. Pieczemy w 180 stopniach przez około 1:15 minut. Po upieczeniu zostawiamy piekarnik otwarty i zostawiamy do wystudzenia.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (kawałek):
🔹 kalorie: 282 kcal,
🔹 białko: 5 g,
🔹 tłuszcze: 14 g,
🔹 węglowodany: 32 g.
[products=2768]