Wyszukaj artykuł

Blog kategorie

Blog wpisy

Suplementacja w CrossFit

Trening pod kątem CrossFit różnią się od klasycznych treningów oporowych na siłowni. Szczególnie jeśli chodzi o intensywność oraz same ruchy (w tym pracę mięśni) przy dużej różnorodności ćwiczeń

Odżywki - od czego zacząć?

Wzmożona aktywność fizyczna oraz regularne treningi związane są ze zwiększonym zapotrzebowaniem na wiele składników odżywczych. Dowiedz się jak komponować plan suplementacyjny.  

Kiedy stosować argininę?

Arginina lub L-arginina to związek występujący w większości preparatów przedtreningowych. Czy aminokwas ten ma działanie jedynie pobudzające i jaki wpływ ma na nasz organizm? 

Promocje

De Luxe Whey 2000g Likier wiśniowy
De Luxe Whey 2000g Likier wiśniowy
154,99 zł 89,00 zł
szt.
3 x Vitality Complex
3 x Vitality Complex
57,00 zł 39,99 zł
szt.
Zestaw: Słodkie odchudzanie
Zestaw: Słodkie odchudzanie
250,94 zł 199,00 zł
szt.
2 x  Flex
2 x Flex
57,98 zł 49,99 zł
szt.

Propozycja na lunch przed treningiem – kasza jaglana z indykiem i brokułami

0

W jadłospisie każdego sportowca nie może zabraknąć białka. Dlatego w roli głównej występuje dzisiaj indyk, który zapewni organizmowi niezbędną podczas treningu dawkę energii. Ma niską zawartość tłuszczu (poniżej 1%), dlatego doskonale nadaje się dla osób będących na diecie. Urozmaicony kaszą jaglaną oraz brokułami stanowić będzie doskonałą propozycję na szybki i zdrowy lunch.

Czas przygotowania: 20-30 min

Porcja na 2-3 osoby

Składniki:

¾ szklanki suchej  kaszy jaglanej

Pierś z indyka (250 g)

Brokuł

Pestki dyni  (garść)

Oliwa z oliwek

Sól

Pieprz

Tymianek

Bazylia

Kurkuma (1 łyżeczka)

Papryka chili w płatkach (pół łyżeczki)

Sos sojowy (2-3 łyżki)

Przygotowanie:

  • Kaszę delikatnie upraż w garnku (przez około minutę), a następnie zalej wrzątkiem. Gotuj pod przykryciem wg. instrukcji na opakowaniu (pamiętaj, aby dodać odrobinę soli oraz około pół łyżeczki oliwy).  Gotową kaszę odstaw do przestygnięcia.
  • W dużym garnku zagotuj wodę i dodaj szczyptę soli. Wrzuć uprzednio odcięte różyczki brokuła. Kiedy woda ponownie zabulgocze, gotuj przez 3 minuty, następnie  odcedź brokuły i przelej zimną wodą.
  • Pierś z indyka opłucz i delikatnie osusz. Pokrój w kostkę, dopraw solą i pieprzem, tymiankiem oraz bazylią. Na głębokiej patelni rozgrzej oliwę, dodaj indyka i smaż z obu stron aż będzie zarumieniony.
  • Do indyka dodaj kaszę, brokuły, pestki dyni, chili i kurkumę Wymieszaj wszystko razem. Na koniec polej kaszę 2-3 łyżkami sosu sojowego i ponownie zamieszaj.

 

Smacznego i aktywnego dnia!

 

Komentarze do wpisu (0)

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Kurier DHL) już od 250,00 zł.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl