Wyszukaj artykuł

Blog kategorie

Blog wpisy

Izolat białka sojowego – dlaczego warto stosować?

W dzisiejszych czasach coraz częściej zwracamy uwagę na to co jemy i jakich suplementów używamy. Aż ciężko uwierzyć, że jeszcze parę lat temu, mało kto zerkał na etykietę kupowanego produktu. Zmienia się zarówno nasze podejście, jak i trendy żywieniowe. Co ciekawe, według dziennikarzy z „The Economist” rok 2019 należeć będzie do…wegan i wegetarian!

Dlaczego warto przygotowywać lunchboxy?

W natłoku codziennych obowiązków łatwo jest zapomnieć o spożywaniu zbilansowanych posiłków, i nierzadko łapiemy się na jedzeniu „byle czego” i „byle szybko”. Niestety jest to prosta droga do niezdrowego odżywiania (nie oszukujmy się – najczęściej sięgamy po  drożdżówkę,

Substancje kluczowe dla ochrony i pielęgnacji skóry

Skóra jest niewątpliwie największym organem ciała człowieka, reprezentującym, aż jedną szóstą całkowitej masy ciała, a jej główną rolą jest działanie jako chemiczna i fizyczna bariera ochraniająca ciało przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi. 

Promocje

Mass Up 3500g + Isoactive 630g
Mass Up 3500g + Isoactive 630g
84,00 zł 69,99 zł
3 x Green Śniadanie Białkowe 750g
3 x Green Śniadanie Białkowe 750g
116,25 zł 99,99 zł
szt.
Witamina D3 + K2 Extra Outlet
Witamina D3 + K2 Extra Outlet
9,90 zł 4,90 zł
szt.

Naleśniki gryczane z warzywami i kozim serem

0

Mąka gryczana jest doskonałym zamiennikiem zwykłej mąki pszennej. Nie zawiera glutenu, posiada niski indeks glikemiczny, poprawia trawienie oraz wspomaga regenerację mięśni. Nasze naleśniki smażone na oleju kokosowym od dzisiaj staną się nie tylko pysznym, ale i zdrowym daniem!

naleśniki

Składniki (ok. 10 naleśników):

Szklanka mąki gryczanej – białko 16,4 g

Szklanka mleka

Szklanka wody

2 jajka – białko 12 g

Szczypta soli

1 łyżka oleju kokosowego

Przygotowanie:

  1. Mąkę wsyp do miski. Zmieszaj z jajkiem, mlekiem, wodą i solą. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj. Dodaj łyżkę oleju kokosowego i zmiksuj raz jeszcze. Ciasto odstaw na pół godziny.
  2. Na patelni rozgrzej olej kokosowy. Zamieszaj ciasto w misce i wylej niewielką porcję na patelnię. Kiedy naleśnik od spodu będzie ładnie zarumieniony przewróć go na drugą stronę.

Farsz na 2 naleśniki:

Mała cebula

Cukinia

Papryka czerwona

Sól

Pieprz

Pół łyżeczki papryki ostrej

Pół łyżeczki papryki słodkiej

Pół łyżeczki papryki wędzonej

Serek kozi

Przygotowanie:

  1. Oliwę rozgrzej na patelni. Następnie wrzuć cebulę i poczekaj, aż się zeszkli. 
  2. Dodaj pokrojoną w cienkie plasterki cukinię oraz czerwoną paprykę. Dopraw solą, pieprzem i paprykami.
  3. Duś pod przykryciem przez 10-15 min.

Na koniec dodaj farsz do naleśników i posyp startym serkiem kozim.

Smacznego!

Komentarze do wpisu (0)

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Kurier DHL) już od 250,00 zł.

Wersje językowe

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl