Wyszukaj artykuł

Blog kategorie
Blog wpisy
Izolat białka sojowego – dlaczego warto stosować?

W dzisiejszych czasach coraz częściej zwracamy uwagę na to co jemy i jakich suplementów używamy. Aż ciężko uwierzyć, że jeszcze parę lat temu, mało kto zerkał na etykietę kupowanego produktu. Zmienia się zarówno nasze podejście, jak i trendy żywieniowe. Co ciekawe, według dziennikarzy z „The Economist” rok 2019 należeć będzie do…wegan i wegetarian!

Dlaczego warto przygotowywać lunchboxy?

W natłoku codziennych obowiązków łatwo jest zapomnieć o spożywaniu zbilansowanych posiłków, i nierzadko łapiemy się na jedzeniu „byle czego” i „byle szybko”. Niestety jest to prosta droga do niezdrowego odżywiania (nie oszukujmy się – najczęściej sięgamy po  drożdżówkę,

Substancje kluczowe dla ochrony i pielęgnacji skóry

Skóra jest niewątpliwie największym organem ciała człowieka, reprezentującym, aż jedną szóstą całkowitej masy ciała, a jej główną rolą jest działanie jako chemiczna i fizyczna bariera ochraniająca ciało przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi. 

Promocje
De Luxe Whey 2 kg + Shaker gratis!
De Luxe Whey 2 kg + Shaker gratis!
155,00 zł 109,00 zł
ADEK Vita OUTLET
ADEK Vita OUTLET
14,99 zł 6,90 zł
szt.
Creatine Monohydrate
Creatine Monohydrate
27,99 zł 24,99 zł
Creatine Capsules
Creatine Capsules
44,98 zł 44,98 zł
szt.

Łosoś pieczony ze szpinakiem

Łosoś bogaty jest w białko i kwasy omega-3, które niezbędne są dla prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu.

Wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 nie tylko wspomagają procesy fizjologiczne, działają przeciwzapalnie, ale również wzmacniają naturalną odporność.

Łosoś sam w sobie jest bardzo soczystą rybą, natomiast przykryty szpinakiem z migdałami nabiera nowych smaków. Danie świetnie ryż basmati. Jego niezwykle aromatyczny, orzechowy zapach czuć już w trakcie gotowania. Długie ziarna nie kleją się, dzięki czemu po ugotowaniu zachowują naturalną sypkość. Basmati uznawany jest również za najszlachetniejszą odmianę ryżu na świecie.

łosoś ze szpinakiem

 

Czas przygotowania: 30 min

Porcja na 2 osoby

Składniki:

Filet z łososia - 450 g

Szpinak - 130 g

Serek kozi - 25 g

Ząbek czosnku

Migdały w płatkach - 1 łyżeczka

Oliwa

Sól

Pieprz

Papryka chili w płatkach

Ryż brązowy basmati - 100 g

Przygotowanie:

  • Ryż ugotuj w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu.
  • Łososia rozłóż na desce, odetnij skórkę, a następnie opłucz w zimnej wodzie i delikatnie osusz. Podziel na dwie równe części. Dopraw solą, pieprzem i papryką chili.
  • Piekarnik rozgrzej do 200 stopni C. Na rozgrzanej blaszce rozłóż folię aluminiową, połóż na niej łososia i piecz przez 17 min.
  • Na patelni rozgrzej oliwę (ewentualnie masło) i dodaj sprasowany ząbek czosnku. Gdy się zarumieni dorzuć umyty i osuszony szpinak. Mieszaj, aż się skurczy, a następnie dodaj serek kozi. Dopraw solą i pieprzem. Kiedy wszystko razem się połączy, dosyp migdały w płatkach.
  • Upieczonego łososia polej odrobiną soku z cytryny, a na wierzchu ułóż szpinak. Podawaj z ryżem.

 

łosoś ze szpinakiem

 

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Kurier DHL) już od 250,00 zł.
Wersje językowe
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl