Blog kategorie
Blog wpisy
Dlaczego warto suplementować wapń?

W wieku dziecięcym wielu z nas było zachęcanych do jedzenia brokułów, mleka i ryb. Wynikało to z faktu, że wszystkie te produkty spożywcze są cennym źródłem naturalnego wapnia. Czy pierwiastek ten faktycznie jest tak istotny dla ludzkiego organizmu?

Top 5 odżywek na masę mięśniową - ranking gainerów i suplementów

W dzisiejszych czasach, coraz więcej osób angażuje się w różne formy aktywności fizycznej. Częściowo wynika to z potrzeby poprawy swojego zdrowia i kondycji, a często również z chęci zmiany wyglądu ciała. Osoby budujące mięśnie często zwracają uwagę na to, co jedzą i piją. Wiadomo bowiem, że właściwe odżywianie ma kluczowe znaczenie dla osiągnięcia tych celów.

Promocje
3x Isolero, mix smaków
3x Isolero, mix smaków
28,99 zł 14,97 zł
szt.
Witamina C 100%
Witamina C 100%
30,89 zł 13,99 zł
szt.
100% ISO Whey Clear Drink
100% ISO Whey Clear Drink
149,99 zł 109,90 zł
100% Whey Premium
100% Whey Premium
219,90 zł 159,90 zł
WPC 80 Lactose free
WPC 80 Lactose free
75,00 zł 60,00 zł

Indyk z warzywami

Szybki i zdrowy lunch to podstawa diety sportowca.

Indyk z warzywami jest nie tylko łatwy w przyrządzeniu, ale również niezwykle pożywny. Takie danie możemy przygotować nawet na 2-3 dni. Niech nie zrazi Was brukselka – to cenne źródło witamin A, B, C, E i K. Dobrze przyrządzona jest po prostu pyszna.

indyk z warzywami

Składniki (porcja na 2-3 osoby):

Filety z piersi indyka (400 g) – białko 76,8 g

Cebula

Brukselka (10 szt.)

Papryka zółta

Pieczarki (10 szt.)

Czosnek (2 ząbki)

Sól

Pieprz

Kurkuma

Oliwa

Olej roślinny

Ryż basmati (lub inny ulubiony)

Przygotowanie:

  1. Oliwę rozgrzej na patelni i dodaj pokrojoną cebulę. Smaż, aż się zarumieni. Następnie dodaj posiekaną paprykę i podsmażaj przez około 5 min.
  2. Od brukselki poodcinaj końcówki i zdejmij wierzchnie listki. Wrzuć na patelnię i zalej wrzącą wodą tak, aby przykryć warzywa. Dopraw solą, pieprzem i dodaj 2 sprasowane ząbki czosnku. Gotuj na większym ogniu, aby woda odparowała. Następnie dodaj posiekane pieczarki.
  3. W międzyczasie opłucz indyka, pokrój w kostkę i wrzuć do miski.  Dopraw solą, pieprzem, kurkumą i wszystko razem wymieszaj.
  4. Na osobnej patelni rozgrzej olej roślinny i dodaj indyka. Smaż, aż mięso będzie zarumienione.
  5. Gdy woda odparuje już z warzyw dodaj indyka, wymieszaj i przykryj pokrywką. Całość duś przez około 5-10 min

Danie podawaj z ryżem. Smacznego!

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Paczkomaty InPost) już od 149,99 zł.
Wersje językowe
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium