Wyszukaj artykuł

Blog kategorie
Blog wpisy
Izolat białka sojowego – dlaczego warto stosować?

W dzisiejszych czasach coraz częściej zwracamy uwagę na to co jemy i jakich suplementów używamy. Aż ciężko uwierzyć, że jeszcze parę lat temu, mało kto zerkał na etykietę kupowanego produktu. Zmienia się zarówno nasze podejście, jak i trendy żywieniowe. Co ciekawe, według dziennikarzy z „The Economist” rok 2019 należeć będzie do…wegan i wegetarian!

Dlaczego warto przygotowywać lunchboxy?

W natłoku codziennych obowiązków łatwo jest zapomnieć o spożywaniu zbilansowanych posiłków, i nierzadko łapiemy się na jedzeniu „byle czego” i „byle szybko”. Niestety jest to prosta droga do niezdrowego odżywiania (nie oszukujmy się – najczęściej sięgamy po  drożdżówkę,

Substancje kluczowe dla ochrony i pielęgnacji skóry

Skóra jest niewątpliwie największym organem ciała człowieka, reprezentującym, aż jedną szóstą całkowitej masy ciała, a jej główną rolą jest działanie jako chemiczna i fizyczna bariera ochraniająca ciało przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi. 

Promocje
High Whey Protein Bar OUTLET
High Whey Protein Bar OUTLET
5,49 zł 2,99 zł
Czteropak Białka
Czteropak Białka
119,96 zł 99,00 zł
Szybka Budowa Masy
Szybka Budowa Masy
148,00 zł 129,00 zł
Podstawa Sportowca
Podstawa Sportowca
63,47 zł 51,99 zł
ADEK Vita OUTLET
ADEK Vita OUTLET
19,99 zł 9,99 zł
szt.
Electrovit Woda Kokosowa OUTLET
Electrovit Woda Kokosowa OUTLET
10,99 zł 5,99 zł
szt.
Beta Alanine Xtra OUTLET
Beta Alanine Xtra OUTLET
29,90 zł 19,99 zł
szt.
Klasyka Siłowni
Klasyka Siłowni
116,97 zł 99,00 zł

Indyk z warzywami

Szybki i zdrowy lunch to podstawa diety sportowca.

Indyk z warzywami jest nie tylko łatwy w przyrządzeniu, ale również niezwykle pożywny. Takie danie możemy przygotować nawet na 2-3 dni. Niech nie zrazi Was brukselka – to cenne źródło witamin A, B, C, E i K. Dobrze przyrządzona jest po prostu pyszna.

indyk z warzywami

Składniki (porcja na 2-3 osoby):

Filety z piersi indyka (400 g) – białko 76,8 g

Cebula

Brukselka (10 szt.)

Papryka zółta

Pieczarki (10 szt.)

Czosnek (2 ząbki)

Sól

Pieprz

Kurkuma

Oliwa

Olej roślinny

Ryż basmati (lub inny ulubiony)

Przygotowanie:

  1. Oliwę rozgrzej na patelni i dodaj pokrojoną cebulę. Smaż, aż się zarumieni. Następnie dodaj posiekaną paprykę i podsmażaj przez około 5 min.
  2. Od brukselki poodcinaj końcówki i zdejmij wierzchnie listki. Wrzuć na patelnię i zalej wrzącą wodą tak, aby przykryć warzywa. Dopraw solą, pieprzem i dodaj 2 sprasowane ząbki czosnku. Gotuj na większym ogniu, aby woda odparowała. Następnie dodaj posiekane pieczarki.
  3. W międzyczasie opłucz indyka, pokrój w kostkę i wrzuć do miski.  Dopraw solą, pieprzem, kurkumą i wszystko razem wymieszaj.
  4. Na osobnej patelni rozgrzej olej roślinny i dodaj indyka. Smaż, aż mięso będzie zarumienione.
  5. Gdy woda odparuje już z warzyw dodaj indyka, wymieszaj i przykryj pokrywką. Całość duś przez około 5-10 min

Danie podawaj z ryżem. Smacznego!

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Kurier DHL) już od 250,00 zł.
Wersje językowe
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl