Wyszukaj artykuł

Blog kategorie

Blog wpisy

Suplementacja w CrossFit

Trening pod kątem CrossFit różnią się od klasycznych treningów oporowych na siłowni. Szczególnie jeśli chodzi o intensywność oraz same ruchy (w tym pracę mięśni) przy dużej różnorodności ćwiczeń

Odżywki - od czego zacząć?

Wzmożona aktywność fizyczna oraz regularne treningi związane są ze zwiększonym zapotrzebowaniem na wiele składników odżywczych. Dowiedz się jak komponować plan suplementacyjny.  

Promocje

Whey Protein 95 1500g + Drugi Gratis
Whey Protein 95 1500g + Drugi Gratis
238,02 zł 119,01 zł
Mass Up 2000g + BCAA 1000 XXL 120 tabs
Mass Up 2000g + BCAA 1000 XXL 120 tabs
78,00 zł 59,99 zł
Zestaw Run&Bike: Wydolność
Zestaw Run&Bike: Wydolność
90,88 zł 59,00 zł
szt.
Zestaw: Masa
Zestaw: Masa
208,94 zł 169,00 zł
szt.
Recomed + Odporność EXTRA
Recomed + Odporność EXTRA
44,19 zł 39,00 zł
Zestaw: Rekompozycja
Zestaw: Rekompozycja
322,00 zł 269,00 zł
szt.
Zestaw Run&Bike: Regeneracja
Zestaw Run&Bike: Regeneracja
117,64 zł 79,00 zł
szt.
Zestaw: Białko kreatyna
Zestaw: Białko kreatyna
118,00 zł 79,00 zł

Indyk z warzywami

0

Szybki i zdrowy lunch to podstawa diety sportowca. Indyk z warzywami jest nie tylko łatwy w przyrządzeniu, ale również niezwykle pożywny. Takie danie możemy przygotować nawet na 2-3 dni. Niech nie zrazi Was brukselka – to cenne źródło witamin A, B, C, E i K. Dobrze przyrządzona jest po prostu pyszna.

indyk z warzywami

Składniki (porcja na 2-3 osoby):

Filety z piersi indyka (400 g) – białko 76,8 g

Cebula

Brukselka (10 szt.)

Papryka zółta

Pieczarki (10 szt.)

Czosnek (2 ząbki)

Sól

Pieprz

Kurkuma

Oliwa

Olej roślinny

Ryż basmati (lub inny ulubiony)

Przygotowanie:

  1. Oliwę rozgrzej na patelni i dodaj pokrojoną cebulę. Smaż, aż się zarumieni. Następnie dodaj posiekaną paprykę i podsmażaj przez około 5 min.
  2. Od brukselki poodcinaj końcówki i zdejmij wierzchnie listki. Wrzuć na patelnię i zalej wrzącą wodą tak, aby przykryć warzywa. Dopraw solą, pieprzem i dodaj 2 sprasowane ząbki czosnku. Gotuj na większym ogniu, aby woda odparowała. Następnie dodaj posiekane pieczarki.
  3. W międzyczasie opłucz indyka, pokrój w kostkę i wrzuć do miski.  Dopraw solą, pieprzem, kurkumą i wszystko razem wymieszaj.
  4. Na osobnej patelni rozgrzej olej roślinny i dodaj indyka. Smaż, aż mięso będzie zarumienione.
  5. Gdy woda odparuje już z warzyw dodaj indyka, wymieszaj i przykryj pokrywką. Całość duś przez około 5-10 min

Danie podawaj z ryżem. Smacznego!

Komentarze do wpisu (0)

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Kurier DHL) już od 250,00 zł.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl