Wyszukaj artykuł

Blog kategorie

Blog wpisy

Izolat białka sojowego – dlaczego warto stosować?

W dzisiejszych czasach coraz częściej zwracamy uwagę na to co jemy i jakich suplementów używamy. Aż ciężko uwierzyć, że jeszcze parę lat temu, mało kto zerkał na etykietę kupowanego produktu. Zmienia się zarówno nasze podejście, jak i trendy żywieniowe. Co ciekawe, według dziennikarzy z „The Economist” rok 2019 należeć będzie do…wegan i wegetarian!

Dlaczego warto przygotowywać lunchboxy?

W natłoku codziennych obowiązków łatwo jest zapomnieć o spożywaniu zbilansowanych posiłków, i nierzadko łapiemy się na jedzeniu „byle czego” i „byle szybko”. Niestety jest to prosta droga do niezdrowego odżywiania (nie oszukujmy się – najczęściej sięgamy po  drożdżówkę,

Substancje kluczowe dla ochrony i pielęgnacji skóry

Skóra jest niewątpliwie największym organem ciała człowieka, reprezentującym, aż jedną szóstą całkowitej masy ciała, a jej główną rolą jest działanie jako chemiczna i fizyczna bariera ochraniająca ciało przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi. 

Promocje

Zestaw Run&Bike: Full zestaw na poprawę wyników
Zestaw Run&Bike: Full zestaw na poprawę wyników
106,97 zł 99,00 zł
szt.
Witamina D3 + K2 Extra Outlet
Witamina D3 + K2 Extra Outlet
9,90 zł 4,90 zł
szt.
3 x Green Śniadanie Białkowe 750g
3 x Green Śniadanie Białkowe 750g
116,25 zł 99,99 zł
szt.
Mass Up 2000g + BCAA 1000 XXL 120 tabs
Mass Up 2000g + BCAA 1000 XXL 120 tabs
78,00 zł 59,99 zł

Gotuj z Trenerem - Szpinakowo-borówkowy omlet z nutą serową

0

Szpinakowo-borówkowy omlet z nutą serową - świetna propozycja na śniadanie. Omlet po zdjęciach zniknął tak szybko, że cudem zdążyliśmy go sfilmować ;)

Skład:
Jajka 4szt.
Mozzarella 50g
Ser pleśniowy (gorgonzolla/lazur/inny) 50g
Szpinak młody kilkanaście liści
Borówki 30g (użyliśmy 75% owoców, w sklepach ekologicznych dostępne wyżej % + ksylitol)
Zblenderowane płatki owsiane 30g
Sól

Przygotowanie:
Jaja wbijamy do miski, wsypujemy płatki, całość ubijamy na jednolitą masę, następnie wsypujemy liście szpinaku i ponownie mieszamy, doprawiamy solą i wlewamy na patelnię spryskaną PAMem(opcjonalnie suchy teflon) i smażymy z każdej ze stron.

Oomlet przewracamy gdy porusza się swobodnie przy potrząsaniu patelnią. Po przerzuceniu na drugą stronę na jednej z połów układamy pokrojone drobno sery, zmniejszamy ogień i smażymy do ich rozpuszczenia. Na talerzu całość polewamy borówką i składamy na pół.

 

Smacznego!


• energia 675kcal
• białko 44g
• tłuszcz 44g
• węglowodany 25g

 

Komentarze do wpisu (0)

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Darmowa dostawa
Darmowa dostawa (Kurier DHL) już od 250,00 zł.

Wersje językowe

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl