Przepis na słodkie śniadanie
- 60g płatków jaglanych
- 20g kakao
- 100g jogurtu greckiego
- garść dowolnych płatków śniadaniowych
- 20g masła orzechowego
- 35g odzywki białkowej (w tym przypadku o smaku masła orzechowego i maliny)
- szczypta cynamonu
- słodzik
- orzechy
- wiórki kokosowe
- Płatki jaglane i słodzik zalej wrzątkiem tak aby płatki pokryła woda, następnie wymieszaj i dostawiamy na 5 minut.
- Do wcześniej przygotowanych płatków dodaj kakao i 10-15g odzywki. Całość zblenduj tak by otrzymać konsystencję budyniu, następnie przełóż do osobnej miseczki lub naczynia
- W osobnym pojemniku wymieszaj jogurt grecki z cynamonem i jedną tabletką słodziku. Następnie tak przygotowaną masę dodaj jako drugą warstwę (do wcześniejszej warstwy budyniu ) naszego deseru.
- Pokrusz płatki śniadaniowe i posyp nimi deser
- Masło orzechowe zalej odrobiną wrzątku tak by uzyskać konsystencję kremu
- W osobnym naczyniu rozmieszaj odżywkę białkową z niewielką ilością wody tak żeby powstał gęsty sos, a następnie dodaj do kremu orzechowego i dokładnie wymieszaj. Przygotowaną polewę dodaj jako kolejną warstwę naszego deseru
- Na koniec posyp całość wiórkami kokosowymi i orzechami
smacznego!