-
od
do
Białko Kawowe
Odżywki białkowe o smaku kawy to baza do pysznego napoju proteinowego, ale nie tylko. Smaki kawy i kawy mocca to bardzo dobrze opracowane kompozycje smakowe, które z pewnością pozwolą na odejście od monotonii tradycyjnych smaków odżywek. Czytaj dalej >>>
Kawowe odżywki białkowe to przede wszystkim produkty oparte na koncentracie białka serwatkowego (WPC). Dodatkowo, w składzie naszego flagowego produktu Mega Protein, umieściliśmy kofeinę, by odwzorować nie tylko smak pysznej kawy, ale również nadać produktowi trochę więcej mocy.
Białko kawowe czy kawa proteinowa jaka jest różnica?
Na rynku można znaleźć również produkty, markowane jako kawa proteinowa. Nie jest to tożsame z naszymi białkami o smaku kawy, gdyż one zawierają znacznie mniej białka, mogą zawierać cukier i tłuszcze. W odżywkach białkowych Activlab staramy się nie dodawać cukru, tylko tak długo opracowujemy dany smak przy pomocy aromatów i zdrowych słodzików, żeby uzyskać idealne odwzorowanie smaku i słodkość odżywki, tak aby smakowała idealnie zarówno z mlekiem jak i z wodą.
Odżywka białkowa o smaku kawy to idealny wybór dla osób, które lubią lekkie, szybkie śniadania. Przygotowana z mlekiem i kostkami lodu będzie świetną, orzeźwiającą opcją na rozpoczęcie dnia, a przy tym dostarczy pełnowartościowych protein z kompletem cennych aminokwasów. Niezależnie czy wybierzesz Mega Protein o smaku kawy mokki czy po prostu mocno kawowe WPC80, masz pewność, że otrzymasz przebadany produkt, poddany wielokrotnym testom jakości zanim trafi w Twoje ręce.
Kawowa odżywka białkowa może być również atrakcyjnym składnikiem pysznych fit deserów i wypieków. Aby rozkoszować podniebienie słodyczami bez wyrzutów sumienia, nie trzeba być mistrzem wypieków, a nawet nie trzeba korzystać z piekarnika, żeby stworzyć pyszne batoniki o smaku kawy.
Przepis na kawowe batony proteinowe:
- Przygotuj 2 szklanki płatków owsianych, 3 miarki WPC80 o smaku kawy, dwie łyżki masła orzechowe SUPER DIET Peanut Butter crunchy, kilka tabletek słodzika.
- Umieść wszystko w blenderze i dodaj odrobinę wody.
- Po zmieszaniu uformuj batoniki wedle uznania, owiń folią lub papierem. Następnie umieść je na tacce lub w szczelnym naczyniu.
- Tak przygotowane batony umieść w zamrażarce na ok. godzinę.
- Po wyjęciu przechowuj je w lodówce i sięgaj po nie zawsze wtedy, kiedy masz ochotę coś pysznego.